Тиймбилдинг

ЗАПИТВАНЕ ЗА ТИЙМБИЛДИНГ

Ако желаете да отправите запитване към нас за организиране и провеждане на тиймбилдинг, може да го направите бързо и лесно, като попълните директно тази анкетна форма (може да я отворите и от ТУК).

Тя ще ни даде важна информация, която ще ни помогне да Ви предложим подходяща програма. Когато я получим, ще се свържем с Вас.

Разбира се, винаги остава и възможността да ни напишете имейл или да се обадите по телефона.


ПРОГРАМИ

И как ще изготвим Вашата програма

 

mystery

“В търсене на философския камък”

Приключение, в което ще намерите неочакваното!

 

heroes team

“Спасителна мисия”

Да преживеем успеха – той зависи от нас!

 

olympic games

Олимпийски игри”

Една нестандартна забавна визия за спортните игри, която ще раздвижи, сплоти и мотивира Вашия екип!

 

maze of the place

 

“Лабиринтът на Мястото”

Една легенда може за миг да превърне сивото ежедневие в авантюра…

 

Изброените програми са част от всички, с които работим и имат характера на теми, които обобщават сюжета на тиймбилдинга, а съдържанието е специфично за всеки отделен екип. Активностите, които се използват също се адаптират спрямо конкретните нужди.

Повече за процеса по създаването на един тиймбилдинг и комуникацията с клиента може да научите от следващите редове.


TeamBuilding1

КАК ГО ПРАВИМ

За тиймбилдинга има какво да кажем, позовавайки се най-вече на нашия опит и знания, но сега ще разкажем какво правим, за да създадем един тиймбилдинг.

Ако все пак търсите отговори на въпросите: “Какво е това?”, “Как се прави?” и “Защо?” или просто сте любопитни да узнаете какво ние мислим, може да научите от поредица статии в нашия блог.

ПРОФИЛ НА ЕКИПА

Организацията на тиймбилдинг започва със създаване на екипен профил. Той включва информация за тиймбилдинг 01специфичните характеристики на екипа, важни особености, нуждите, целите и очакванията, както и чисто технически параметри за организиране на мероприятието. Без тях няма да знаем какво точно се иска от нас.

За да набавим по-лесно, бързо и систематизирано тази информация имаме разработена кратка анкета.  Беседата също е начин да го направим, като тя може да се проведе по телефона или на живо. Това е важно, за да изготвим най-подходящата програма и да бъде мероприятието оптимално ефективно.

ПРОГРАМА

Втората стъпка е изготвяне на програма за провеждане на тиймбилдинга, като тя може да е в няколко тиймбилдинг 02варианта. Програмата е създадена или адаптирана за конкретния екип, на конкретното място, в определеното време и е съобразена с поставените цели и обстоятелства.

Не съществува универсален вариант, който да е успешно приложим за всички екипи, във всички моменти, на всички места. Ние знаем, че всеки екип притежава своя индивидуалност, спрямо която градим тиймбилдинга в тясно сътрудничество с клиента. Шаблонното изпълнение може да постигне нулев или по-лошото – обратен ефект. Тогава се генерират значителни загуби за двете страни под формата на пари, време, труд, доверие, мотивация.

 

ОФЕРТА

След изготвяне на програмата се прави оценка на изпълнението й и изпращаме оферта на клиента. Когато бъде приет окончателният вариант на офертата, пристъпваме към подготовка на изпълнението.

Тиймбилдингът може да бъде:

– на открито или на закрито

– с определена степен на динамичност, физическа натовареност и екстремносттиймбилдинг 03

– на всяко подходящо за конкретната цел място в България

– съчетание от различни насоки и акценти, като:

 • сплотяване
 • опознаване
 • работа в екип
 • комуникация
 • сътрудничество
 • взаимодействие
 • изграждане на стратегия
 • разпределение на ролитиймбилдинг 04
 • взимане на решения
 • разрешаване на конфликти
 • лидерство
 • мотивация
– с определена обща тематика, като:
 • развлекателен, анти-стрес
 • обучителен
 • творчески

ПОДГОТОВКА И ОРГАНИЗАЦИЯ

Когато вече имаме утвърдена програма, започваме подготовка на нужните материали, оборудване, съоръжения. Подготвяме екипа, който ще изпълни тиймбилдинга (той може да включва психолози, инструктори, аниматори, организатори и допълващи специалисти). Организираме логистиката.

За всичко това е нужно техническо време, което трябва да е предвидено още на етап планиране.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ

Самото изпълнение на тиймбилдинга започва с практическата реализация на подготовката, преминава през провеждането на мероприятието и завършва с размяна на обратна връзка и анализ.

екипен профил

При създаването на един тиймбилдинг разчитаме на индивидуалния подход, креативността и професионализма си, както и на принципа: “Колкото повече, толкова повече”:

– колкото повече време имаме, толкова по-добре ще се подготвим

– колкото повече информация имаме, толкова по-добра програма ще направим

– колкото повече средства са инвестирани, толкова по-ефективно ще е изпълнението